AĞRI / PATNOS - Patnos Selahaddin Eyyubi Fen Lisesi

Nis

lçe Kaymakamımız Sn. Hasan TAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Mansur VURAL, Şube Müdürümüz Sn.Orhan OĞUZHAN ,İlçe Emniyet Müdürü Sn. Aziz ÇÖMEZ ve Değerli Misafirlerimizin katılımları ile geleceğimize yön tutan gençlerimiz araştırma, inceleme ve tasarımları ile deneyipleyip öğrendiklerini sundular. Atatürkün açtığı bu yolda durmadan yürüyecek olan geçlerimizin yolları açık olsun.

Nis

Baharın en güzel çiçekleri çocuklar.
Eğer gülüyorsa çocuklar, daha aydınlık olacak yarınlar. Çocuklar; bu bahar, gelecek sizin!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Mrt

uİnsanlar Neden Göç Eder?
Deprem, heyelan, kuraklık, taşkın, sel, çığ gibi doğal yıkımlar göçlere neden olmaktadır.

Doğal yıkımlardan zarar gören insanlar bulundukları yerleri terk ederek koşulları daha iyi olan yerlere göç ederler. Örneğin ülkemizde 1998’de Adana’da meydana gelen depremde zarar gören birçok kişi başka kentlere göç etmişlerdir. Yine 1998’de Bartın’da meydana gelen sel felaketi ise ilçeyi yaşanamaz hale getirmiş ve göçe neden olmuştur. 2011 Van depreminde de aynı durum yaşanmıştır.

LİSELERDE BİLİM UYGULAMALARI PROGRAMI

SELAHADDİN EYYUBİ FEN LİSESİ

Atık Yönetimi ve Su Verimliliği

Mrt

PATNOSA ENDEMİK RİBES ANATOLİCUM BEHÇET’İN KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNDEN ETKİLENMESİ SEMPOZYUMU

LİSELERDE BİLİM UYGULAMALARI PROGRAMI Acil Durumlar ve Afet Yönetimi SEMİNERİ

Mrt

Çanakkale Zaferimizin 109. yılında; Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale’nin ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle yâd ediyorum.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Etkinlikleri  Bakanlığımız tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayı etkinlikleri olarak okullarımızda deyimler ve atasözleri konusu işlendi. Öğrencilerimiz tarafından deyimler ve atasözleri drama ile canlandırıldı, resmedildi, okul panoları oluşturuldu.

Atasözleri ve deyimlerimiz, binlerce yıllık birikimin ürünü olarak dilimizin ve kültürümüzün en önemli hazinelerindendir. Bu değerli sözler, sadece geçmişten gelen bilgeliği değil, aynı zamanda dilimizin inceliklerini ve zarifliğini de yansıtır. Mücevher gibi değerli olan atasözleri ve deyimlerimiz, ortak değerlerimiz olarak kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşatılmaktadır.Yeni nesillere bu değerlerimizi öğretirken sadece ezberletmekten öte, onları yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak çok önemlidir. Bu şekilde, atasözleri ve deyimler hafızalarda daha kalıcı bir yer edinir ve hayatımızın doğal bir parçası haline gelir.

Şbt

Milletimizin zor günlerde doğal bir refleks olarak gösterdiği tarihi dayanışmanın son örneği "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin ilk anından itibaren en güçlü şekilde ortaya çıkmıştır. Afetten etkilenen vatandaşlarımızın, barınmadan gıda ve giyime kadar tüm ihtiyaçlarının devlet-millet olarak "asrın birlikteliğinin" tezahürü ile bir bütün halinde karşılandığı deprem sonrası günlerde Millî Eğitim Bakanlığı camiası da felaketten etkilenen illerde organize olarak yaraları sarıp kayıpları telafi etmek için afetzedelere yönelik destek çalışmalarını aralıksız sürdürmüştür.

Gidenleri geri getiremesek de 50 binin üzerinde vatandaşımızı toprağa verdiğimiz asrın felaketinin izlerinin süratle silinmesi için Millî Eğitim Bakanlığı camiasının her ferdi tam bir irade, kararlılık ve zorlukların üstesinden gelme azmi ile çalışmaya devam edecek, gerek depremzede vatandaşlarımızı gerekse deprem şehitlerimizi asla unutmayacaktır.

Ock

Rehber Öğretmenimiz Osman AKYIL tarafından hazırlanan özgeçmiş hazırlama teknikleri.

Ock

Kimya Öğretmenimiz Murat Mişe eşliğinde öğrencilerimiz deneyle konularını pekiştirmektedir.

Dilimizin Zenginlikleri - Dîvânu Lugâti’t-Türk Okumaları

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Eylem Planı kapsamında Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğünce ortaöğretim öğrencileri arasında Dîvânu Lugâti't-Türk Okumaları Deneme Yarışması düzenlenmiştir.