AĞRI / PATNOS - Patnos Selahaddin Eyyubi Fen Lisesi

DEYİM VE ATASÖZLERİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Etkinlikleri  Bakanlığımız tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayı etkinlikleri olarak okullarımızda deyimler ve atasözleri konusu işlendi. Öğrencilerimiz tarafından deyimler ve atasözleri drama ile canlandırıldı, resmedildi, okul panoları oluşturuldu.

Atasözleri ve deyimlerimiz, binlerce yıllık birikimin ürünü olarak dilimizin ve kültürümüzün en önemli hazinelerindendir. Bu değerli sözler, sadece geçmişten gelen bilgeliği değil, aynı zamanda dilimizin inceliklerini ve zarifliğini de yansıtır. Mücevher gibi değerli olan atasözleri ve deyimlerimiz, ortak değerlerimiz olarak kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşatılmaktadır.Yeni nesillere bu değerlerimizi öğretirken sadece ezberletmekten öte, onları yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak çok önemlidir. Bu şekilde, atasözleri ve deyimler hafızalarda daha kalıcı bir yer edinir ve hayatımızın doğal bir parçası haline gelir.

13-03-202413-03-202413-03-2024

Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 09:22 - Görüntülenme: 141